25 januari 2022

3 gezondheidsvoordelen van zwarte thee

2 min read

Elk soort thee heeft zijn unieke eigenschappen. Zo ook zwarte thee, een drankje die in de 17e eeuw in China is ontstaan. Tot die tijd waren de enige theesoorten die werden gedronken groene thee en oolong thee. Over het algemeen wordt er aangenomen dat zwarte thee werd ontdekt toen de Chinezen begonnen met het fermenteren van theebladeren om de houdbaarheid van thee te verlengen. Mede hierdoor is zwarte thee  sterker van smaak en bevat het meer cafeïne dan andere theeën. Zwarte thee biedt echter ook tal van gezondheidsvoordelen, waarvan we hier de belangrijkste op een rijtje hebben gezet.

Zwarte thee is rijk aan antioxidanten

Net zoals groene thee, zit zwarte thee boordevol belangrijke antioxidanten die ons lichaam kunnen helpen om schade te elimineren. Hierdoor kan het risico op chronische ziektes worden verlaagd met een dagelijks kopje zwarte thee. Dit is te danken aan de combinaties van polyfenolen zoals catechinen, theaflavines en thearubiginen die de algehele gezondheid van je lichaam kunnen bevorderen.

Geïnteresseerd in verschillende soorten zwarte thee? De Theebaron helpt je graag verder!

Zwarte thee kan bijdragen aan je concentratie

Twee bestandsdelen die je kunnen helpen om de alertheid en focus te verbeteren zijn cafeïne en een aminozuur genaamd L-theanine. Diverse studies hebben namelijk aangetoond dat deze combinatie van bestandsdelen de zogenaamde alfa-activiteit van de hersenen versterken, waardoor je focus naar een hoger niveau wordt getild!

Verbetert de darmgezondheid

Onze darmgezondheid speelt een essentiële rol in het waarborgen van onze algehele gezondheid. Een  gezonde darm bevat namelijk goede bacteriën en immuuncellen die infectieuze bacteriën, virussen en schimmels afweren. Daarnaast communiceert een gezonde darm met de hersenen via zenuwen en hormonen, wat helpt om de algemene gezondheid en het welzijn te behouden. Diverse onderzoeken geven zelfs aan dat deze goede bacteriën kunnen helpen bij het bestrijden van verschillende ziektes, zoals obesitas, kanker, en hart- en vaatziekten.  Om de werking van gezonde darmen in tact te houden, kan je dagelijks een kopje zwarte thee drinken en de groei van goede bacteriën stimuleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *