18 september 2021

Alle voordelen van horeal rolluiken

3 min read

Een rolluik voor het slaapkamerraam, of gewoon het raam in de keuken heeft meer functies dan je denkt. En zelfs de dingen waar je voordeel aan hebt kan je voor meerdere momenten gebruiken. Wat zijn de meerdere redenen van een horeal rolluik rs42 vraag jij je nu af. Daar gaan we nu aan beginnen. Mocht je iets tegen komen waar jij veel profijt aan zal hebben, dan is aanschaffen geen verkeerde beslissing

De voordelen op een rij

Zoals dus gezegd, je kan veel meer nut halen uit de rolluiken. De eerste is natuurlijk verduistering in je kamer of complete huis als je alles sluit. Dit is een mega voordeel in de nacht als je al snel last hebt van het licht. Denk maar aan de zomertijden. Het is blijft lang licht en de zon is ook weer vroeg op. Met een rolluik blokkeer je de zon volledig en kan je ongestoord verder slapen. Maar de zon is niet de enige bron van licht. Een lantaren paal vlak voor je huis kan ook erg storend worden. 

Nog een is dat jij privacy kan maken. Buren die naar binnen kunnen kijken, of mensen die toevallig langs lopen en even een blik werpen. Lijkt onschuldig, tot je ineens ergens mee bezig bent wat niet iedereen te zien hoeft te krijgen. Gewoon het rolluik even laten zakken je bent klaar. Mocht je nou nog licht willen laten doorbreken om stroom te besparen van je lamp. Dan kan je hem naar beneden laten gaan en stoppen als de bodem de onderkant raakt. Er zitten nog kleine kiertjes in het rolluik die pas sluiten als je hem nog verder laat zakken. Zo heb je privacy en natuurlijk licht.

Verder is het een perfect middel voor extra beveiliging. Aangezien het rolluik met een klein motortje bestuurd word, kan hij niet vanaf de buitenkant worden opgetild. Zo komen inbrekers niet bij jouw raam. Handig voor als je dus het huis uit bent. Helemaal voor een lange tijd zoals als vakantie. De extra beveiliging is altijd welkom uiteraard. 

Als laatste maar niet de minste. En dit keer voor de winter. De heroal hk82 rolluiken kan je ook in de winter gebruiken als een extra isolatie laag. Met het rolluik zal de warmte lastiger naar buiten kunnen, de kou niet naar binnen en de wind wordt ook tegen gehouden. Dat scheelt tocht en kan de temperatuur meer beïnvloeden dan je verwacht. 

Dus nog even in korte punt voor het gemak. De rolluiken zijn dus goed voor

  • Verduistering van de kamer
  • Meer privacy bieden 
  • Extra beveiliging tegen inbrekers 
  • Isolatie in de winter 

Met deze 4 voordelen zie je eigenlijk al dat het overal handig kan zijn.

Nog een tip voor de verduistering. Gebruik het Horeal Rolluik rs42 om je slaap ritme te kunnen aanpassen. Bijvoorbeeld als je ene nacht werker bent. Of als je op vakantie gaat waar het ook een hoop verschilt. 

Tarieven

Deze rolluiken zullen rond de 100 euro vallen. Een hele goede investering als je er over na denkt waar je lang plezier van gaat hebben.