9 december 2021

Auto te water training

2 min read

Weet jij hoe je moet reageren als je met je auto te water raakt? Weet jij hoe je iemand kunt helpen die met zijn auto in het water is beland? Het is de nachtmerrie voor veel mensen om met auto en al te verdrinken. Maar gelukkig bestaan er ‘auto te water trainingen’, waarin je praktisch leert hoe uit je auto te ontsnappen mocht je ongelukkigerwijs in het water terecht komen. G4S veiligheidstrainingen is één van de opleidingsinstituten die zo’n training organiseert.

Theorie en praktijk auto te water training

Tijdens de auto te water training leer je in één dagdeel hoe je uit een drijvende of gezonken auto kunt ontsnappen. Er is een theoretisch en een praktisch deel binnen deze training. In het theoretische deel krijg je informatie over de preventieve maatregelen die je kunt nemen om jezelf in redding te brengen. Tijdens het praktische deel ga je echt oefenen om uit een drijvende of gezonken auto te ontsnappen. De auto wordt via een hellingbaan te water gelaten, zodat dat op een veilige wijze gebeurt.

Auto te water training, bewijs van deelname

De instructeurs van de auto te water training zullen beoordelen of je competent genoeg bent in de aangereikte vaardigheden. Bij goed gevolg ontvang je een bewijs van deelname. Je kunt de cursus in een ochtend of middag doen. Eerst worden veiligheidsinstructies gegeven. Daarna zul je proberen uit een drijvende auto te ontsnappen en vervolgens uit een gezonken auto. De instructeurs zijn altijd in de buurt voor het geval dat er problemen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *