18 september 2021

Biljart en pool vermaak

2 min read

De horeca is weer open, en wat heb ik dat gemist zeg. En dan gaat het mij niet eens om een dansje wagen of een terrasje pakken. Ja het koude biertje of wijntje is fijn, maar waar het mij het meest om gaat is de pool bar! Mijn stamkroeg heeft, net als vele andere mooie cafés en kroegen een mooie pooltafel staan. Hier kom ik graag elk weekend om andere spelers uit te dagen. Een bar verderop staat ook een mooie tafel, echter zitten daar geen gaten in, en speel je maar met drie ballen: Biljart. Hier heb ik het spelletje mee leren spelen, maar pool vind ik persoonlijk toch nog leuker.

Bij biljart speel je met drie ballen. Het doel is om met jou bal, de andere twee ballen beiden te raken in 1 enkele stoot. Hierbij moet de speler dus goed kijken naar hoe zijn bal afketst van de bal waar hij op mikt, om zo de tweede bal ook te raken. Bij pool is dat principe anders, in plaats van jou eigen bal, is het belangrijker waar de bal heen gaat waar je tegen aan ketst.

Het is een fantastische sport, ook omdat het een barsport is. Zoals bij darten heb ik het gevoel dat de relatie bier en spel de vorm van een parabool aanneemt. Dit betekend: hoe meer biertjes in het begin, hoe gemakkelijker het gaat, maar na het toppunt volgt een omslag, waarna het met elk biertje weer minder gaat. Ook liggen mijn prestaties vaak aan de materialen. Sommige bars en cafés vinden goed materiaal erg belangrijk, waar anderen de tafel meer voor de sier hebben staan. Gelukkig heeft mijn stamkroeg een tafel gekocht bij de Biljartshop, een van echte kwaliteit. Zodat ik goed kan oefenen om steeds beter te worden. Word ik ooit zo goed als een van de beste die de sport ooit beoefend, zoals Raymond Ceulemans, dat weet ik nog niet, maar ik ben hard op weg naar mijn honderd overwinningen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *