Bitcoins kopen: waar moet ik rekening mee houden?

Iedereen kan Bitcoins kopen, er zijn geen voorwaarden of verplichtingen. Het is echter wel aan te raden om je van tevoren goed in te lezen.

Wat is het risico?
Investeren is altijd een risico omdat je nooit zeker weet of je winst gaat maken. Het is daarom verstandig om alleen geld te investeren wat je kan missen. Hou goed de Bitcoin koers in de gaten, deze is erg instabiel en kan plotseling stijgen of dalen.

Doe daarnaast altijd zaken met mensen en organisaties die je kan vertrouwen. Een transactie kan niet teruggedraaid worden, alleen door de persoon die het geld ontvangt.

Hoe kan ik er geld mee verdienen?
Wanneer je Bitcoins hebt gekocht dan kan je deze vasthouden en wachten tot de waarde gaat stijgen. De waarde schommelt dagelijks erg maar de algemene trendlijn is stijgende. Is de waarde van de Bitcoin gestegen, dan kan je deze verkopen en verdien je dus geld.

Daarnaast kan je met Bitcoin ook andere digitale valuta kopen, zoals ripple, monero of ethereum. Wanneer de koers van deze munten in waarde stijgt kan je ze weer verkopen om geld te verdienen.

Alternatieve virtuele valuta’s
Op dit moment is Bitcoin de populairste virtuele valuta. Het staat echter niet vast dat dit altijd zo blijft. Zo zijn er al een aantal alternatieve valuta’s die op Bitcoin geïnspireerd zijn. Mocht er een concurrerende valuta zijn die beter is dan Bitcoin, dan is de kans groot dat Bitcoin deze verbeteringen overneemt om zelf de grootste te blijven.

Waar kan ik Bitcoins kopen?
Bitcoins worden op verschillende plekken verkocht en verhandeld. Elk wisselkantoor heeft zijn eigen inkoop- en verkoopprijs. Als de vraag naar Bitcoins toeneemt, neemt de prijs ook toe. Bekijk voor je begint dus altijd goed naar de Bitcoin Koers. Ben jij van plan om Bitcoin te kopen? Bitvavo is de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.