3 augustus 2021

De 3 tips voor ondernemers voor meer klanten

2 min read

Als ondernemer en eigenaar van jouw bedrijf wil je natuurlijk zo veel als mogelijk nieuwe klanten bereiken en binnenhalen. Of je nu een restaurant of webshop onder jouw hoede hebt, het draait allemaal om omzet. Daarom hebben we een blog geschreven met de 3 belangrijkste tips hoe jij meer klanten en dus hopelijk ook meer omzet gaat behalen. Lees je mee?

Offline marketing

Het is als bedrijf zijnde heel makkelijk om te snijden in de marketingbudgetten en daardoor te besparen op de kosten. Maar, de ervaring leert dat dit helemaal niet verstandig is. Want hoe haal je dan nog nieuwe klanten binnen? Je bestaande klanten kennen je al maar je moet ook je gezicht laten zien om deze nieuwe klanten te bereiken. Een oude marketing manier is natuurlijk via offline marketing. Denk hierbij aan billboards langs de weg of op straat. Of commercials op tv. Of heb je ooit wel eens gedacht aan een guerilla actie? Wat het ook is, offline marketing is nog lang niet verleden tijd!

Online marketing

Heb je het niet meer zo op offline marketing dan kunnen we je zeker aanraden om aan de slag te gaan met online marketing. Als je hier zelf geen ervaring in hebt dan kan ik je aanraden om dit uit te besteden aan een bureau. Online marketing is een heel breed vak en het is vaak te kostbaar om als ondernemer personeel aan te nemen die overal van op de hoogte is. Daarom is het vaak raadzaam om daar freelance specialisten voor in te huren. Of we het nu hebben over SEA, SEO of Social media advertising, ze kunnen je hierin voorzien van nieuwe klanten. De kans is groot dat jouw budget het meer dan waar dis om te proberen.

Bloggen en vloggen

Als bedrijf is het tegenwoordig ook ontzettend belangrijk om informatie te delen. Denk hierbij aan informatie interessante blogs voor jouw doelgroep. Maar tegenwoordig zien we een veel meer voorkomende trend op het gebied van vloggen, namelijk: zakelijk vloggen. Dankzij een vlog krijgt jouw doelgroep een beeld van jouw organisatie maar ook van jou. Daarnaast kan je ook door middel van een vlog hele interessante content delen. Tijd om je hier eens in te verdiepen!

Hoe besteed jij je marketingbudget?

We zijn benieuwd hoe jij jouw marketingbudget besteedt en of een van deze opties wel eens bij jou te binnen zijn geschoten. Laat je het ons weten?