3 augustus 2021

De drie aspecten van duurzame inzetbaarheid

2 min read

Het woord Duurzame inzetbaarheid is een beetje een buzzwoord geworden. Okee, het zijn twee woorden, maar je begrijpt heus wel wat ik bedoel! Toch vinden veel mensen het een ietwat onduidelijk begrip. Het vliegt zo af en toe voorbij, maar ze hebben geen idee wat het nu precies inhoudt. Dat gaan we je in deze blog precies uitleggen, want duurzame inzetbaarheid kun je onderverdelen in 3 aspecten. Hieronder zijn ze weergegeven,  dus bekijk ze snel!

Plezier

Ten eerste plezier! Werknemers moeten hun werk leuk vinden. Daar komt het uiteindelijk op neer. Wanneer zij plezier hebben tijdens het werken is de kans groter dat ze er meer energie en passie in kunnen steken, tegenslagen makkelijker opvangen en minder vaak ziek, zwak en misselijk zijn. Ga je iedere dag met een rotgevoel naar je werk? Dan gaat de productiviteit al gauw verloren. Heb je het naar je zin en wandel je fluitend door de regen op weg naar de nieuwe maandag? Dan komt het waarschijnlijk helemaal goed met al die deadlines!

Gezondheid

Het tweede aspect is gezondheid. We hebben het dan voornamelijk over fysieke gezondheid. Goed eten, bewegen en niet te lang stilzitten zijn de makkelijkste oplossingen hierbinnen. Medewerkers die gezond zijn verzuimen veel minder. Daarnaast is het ook makkelijker voor hen om plezier te hebben!

Ontwikkeling

Het derde aspect is ontwikkeling. Werknemers vinden het over het algemeen belangrijk dat zij uitgedaagd worden en zichzelf kunnen blijven ontwikkelen. Dit werkt plezier opnieuw in de hand en zorgt er ook voor dat zij beter in hun vel zitten en soms zelfs gezonder zijn!

Alle aspecten op een rij

Dat waren de drie aspecten van duurzame inzetbaarheid op een rij. We hopen dat je hierdoor een goed beeld hebt gekregen van hetgeen duurzame inzetbaarheid inhoudt. Mocht je nog vragen hebben, ga dan eens een kijkje nemen op je favoriete zoekmachine.