9 december 2021

De grote winnaars en verliezers van de Corona Crisis

2 min read

We leven in een bizarre tijd. De wereld verzet zich tegen een wereldwijde pandemie. Om Corona de kop in te drukken gelden er wereldwijd restricties. Het ene land is strenger dan het andere land maar de hele wereld heeft er mee te maken. Wanneer we naar Nederland kijken zien we dat er sinds de tweede wereld oorlog niet meer zoveel bedrijven faillissement hebben aangevraagd. De economie heeft het zwaar en de overheid deelt staatssteun uit alsof het gratis is. De gevolgen van deze crisis  zullen nog lang gevoeld worden maar gelukkig is er licht aan de eind van de tunnel. Net als bij het eind van een jaar is het daarom nu tijd om terug te kijken op deze periode en de winnaars en de verliezers aan te wijzen.

De verliezers van de Corona periode

Studenten, ouderen, mensen die een huis willen kopen, ondernemers die failliet zijn gegaan, zorgmedewerkers die veel te hard hebben gewerkt. De verliezers van de crisis zijn niet op twee handen te tellen. Toch wijzen wij de reis branche aan als de allergrootste verliezers van deze periode. Wat een enorme verliezen heeft deze sector moeten slikken.

De winnaars van de Corona periode

Het is bijna raar om te zeggen. Het lijkt namelijk wel alsof deze periode alleen maar verliezers kent. Toch zijn er ook ondernemers sterker uit deze periode gekomen. Doordat er veel meer mensen thuis zijn komen te zitten, zitten er ook veel meer mensen achter de computer. Daarnaast geven mensen een stuk minder uit aan uitgaan of uit eten gaan. Dat laatste zorgt er ook nog eens voor dat mensen weer meer zelf zijn gaan koken. Ook aan je huis werken is opeens populair. Online webshops als de Verfvakwinkel, een Verfgroothandel of de Kruidenbaron, een webshop voor kruiden, hebben enorme winsten geboekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *