18 september 2021

De juiste kleding voor de sportschool

2 min read

We kunnen sinds kort weer naar de sportschool, wat super is! Met dit warme weer en met de lange lockdowns willen we allemaal weer gezonder leven en ons fitter voelen. In Nederland zien we dat steeds meer mensen bewuster bezig zijn met gezonde voeding en voldoende beweging. Dit zien we ook terug in de kleding die wordt gedragen. Zo zagen we een hoop active wear tijdens de lockdowns en zien we dat ook nu de sportscholen weer open zijn dat het niet gek is als je ergens aan het werk bent in je sportkleding. Maar wat is sportkleding dan precies en wat is de juiste sportkleding voor de sportschool? Wij kijken met je mee!

Sportieve kleding en merken

De bekendste merken zoals Nike en Adidas hebben al lange tijd geleden laten zien dat sportkleding niet alleen gedragen hoeft te worden in de sportschool. Een trainingspak heren zien we ook veel terug op zondagen wanneer we allemaal wat rustiger aan doen en hier en daar een koffietje doen. Het is interessant om te zien hoe het als populair wordt bestempeld wanneer je rondloopt in sportkleding van een bepaald merk. Maar het is ook handig om te weten wanneer je wat voor sportkleding kunt dragen. Zo is het dragen van een trainingspak ideaal tijdens een rustdag en wanneer je alleen een wandeling gaat maken. Het zit lekker, het is geschikt voor beweging als een wandeling en het ziet er stoer uit!

Weet wat vooral niet goed is voor het sporten

Merken zoals AB Lifestyle vinden het belangrijk dat je je goed voelt tijdens het sporten en dat sportkleding goed zit. Je kunt daarom het beste de volgende dingen vermijden:

  • Vermijd kleding van puur katoen
  • Sieraden en horloges kun je thuis laten
  • Laat je niet leiden door bekende merken; koop wat lekker zit en waar je goed in kunt bewegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *