18 september 2021

De mode hoed

2 min read

Oorspronkelijk werd de hoed vooral voor praktische doeleinden gebruikt, maar een hoed is allang véél meer dan alleen dat. Een mooie mode hoed is tegenwoordig vooral een verlengstuk van je persoonlijk stijl en persoonlijkheid. Waar hoeden vroeger vooral in simpele zwarte varianten verkrijgbaar waren, heb je nu de mode hoed in alle formaten, kleuren en dessins. Een mode hoed kan jouw outfit naar een hoger plan tillen en heeft daarnaast ook nog steeds een praktische functie.

Ruim assortiment hoeden

De keuze voor een mode hoed is natuurlijk afhankelijk van de situatie waarin je de hoed gaat gebruiken. Heb je een specifieke outfit in gedachte waarbij je de hoed zou willen dragen, of ga je voor een tijdloos model en kleur voor dagelijks gebruik? Een hoed staat iedereen, maar afhankelijk van de vorm van je gezicht zijn er bepaalde typen hoed die beter bij jou kunnen passen. Het is ook een kwestie van proberen, je komt er vanzelf achter wat jij prettig en mooi vindt. Voor ieder seizoen zijn er weer nieuwe hoeden in nieuwe stijlen, dus er is altijd een hoed die bij jou past.

Hoe kies je een hoed?

In het voorjaar en de zomer kan je het beste kiezen voor hoeden die gemaakt zijn van ademende en lichte materialen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan katoen, linnen en stro. Deze materialen zorgen voor verkoeling en beschermen je van schade door de zon. Sommige hoeden hebben zelfs een ingebouwde UV-filter, waardoor je nog beter beschermd bent tegen de felle zonnestralen in de zomer. In de koudere maanden van het jaar kan een mode hoed van leer, vilt of wol een goede keuze zijn. Het stevigere materiaal kan je beschermen tegen wind en regen. Zeker als de hoed ook nog gevoerd is het heel aangenaam om de hoed te dragen tegen de kou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *