25 januari 2022

De populairste lesauto’s van Nederland op een rijtje

2 min read

Als je rijles hebt gehad dan weet je hoe belangrijk het is om in een prettige lesauto te rijden. Ook is het je waarschijnlijk opgevallen dat je vaak dezelfde auto’s ziet rondrijden. Dat is niet voor niets. Ik zal je eerst vertellen op basis van welke eigenschappen de rijscholen hun lesauto bepalen. Daarna zal ik een auto specifieke automerken uitlichten die je erg vaak over de weg zal zien rijden. Lees gerust even door.

De redenen om een lesauto te kiezen

Als rijschooleigenaar heb je de keuze uit een hoop lesauto’s. De een is gebruikelijker dan de ander, dus de keuze is aan je zelf. Maar vanwege de volgende redenen zien we dat bepaalde lesauto’s het vaakst worden gekozen.

Waardevastheid: Voor leseigenaren is het prettig als een specifieke auto de waarde vast weet te houden. Dit zorgt er voor dat je minder risico loopt dan bij een auto die net wat minder milieuvriendelijk of gebruikelijk is.

Kostprijs per km: Iets wat daarmee redelijk samenhangt is de kostprijs per kilometer. Wil je dus een voordelige auto dan let je voornamelijk op deze kosten.

Rijeigenschappen: Auto’s die als zeer prettig worden ervaren voor rijlessen zijn natuurlijk het populairst. Denk dan aan auto’s die gangbaar zijn, prettig schakelen en ook comfortabel zitten.

De populairste lesauto’s

We hebben een top-3 opgesteld van de populairste lesauto’s.

Volkswagen V GTI: Ben je op zoek naar een comfortabele auto met pit? Dan is de Volkswagen V GTI de ideale auto voor het lessen. Daarnaast is het een zeer populaire auto op de weg.

Seat Leon: Als je op zoek bent naar een lesauto die lesauto van het jaar is geweest dan kan ik je de Seat Leon aanraden. Wil je graag lessen in zo’n auto? Ga dan op zoek naar een rijschool met deze auto.

Renault Clio: Ook zien we veel rijschool eigenaren met de Renault Clio als lesauto. Dit komt vanwege de zuinigheid met 1 op 23.

Zoek de beste rijschool

Je kan een rijschool uitzoeken op basis van de lesauto. Maar je kan ook denken aan de ligging van deze school. Wil je jouw rijbewijs halen in Zoetermeer, Rotterdam of Den Haag? Google dan eens op dit soort termen om verder te komen in jouw zoektoch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *