3 augustus 2021

De wereld warmt op en wij moeten het stoppen!

2 min read

Hier in Nederland merken we er gelukkig nog niet veel van. De winters zijn wat zachter en de zomers zijn wat warmer. Hier en daar een tropische storm en nu een wereldwijd virus dat rustig zijn gang kan gaan. We zijn de wereld aan het uitwonen. De planeet waarop we leven gaat de manier waarop we deze uitputten niet lang kunnen dragen. Gelukkig zijn er steeds meer mensen bewust van de ecologische voetstap die ze achterlaten. Ben jij bewust bezig met de wereld die we achter laten voor onze kinderen en kleinkinderen? In deze groene blog beschrijven we enkele branches die de gevolgen van deze bewustwording ervaren of er zelf goed mee bezig zijn.

Stop met het eten van vlees

Steeds meer mensen eten een of meerdere keren per week vegetarisch. Het aantal mensen dat volledig vegetarisch of zelfs veganistisch wordt groeit ook elke maand weer. Verschillende goed bekeken documentaires op de populaire streaming site Netflix dragen hier aan bij. In deze series zien mensen op een vrij directe manier wat de gevolgen van onze manier van consumeren is op de wereld en haar natuur. Bekende mensen als Lewis Hamilton komen  aan het woord en vertellen daarbij waarom zij geen vlees eten en de gevolgen voor het menselijk lichaam worden aan het licht gesteld.

Denk aan het kopen van duurzame producten

Een andere branche waarin men enorm bezig is met duurzaamheid is de verlichtingsbranche. Moderne verlichting is vaak led verlichting. Led verlichting gaat langer mee en verbruikt minder energie. Twee vliegen in één klap! Al met al zijn er gelukkig nog veel meer branches en partijen druk bezig met het verbeteren en redden van de wereld. Denk aan de student die al jaren bezig is zijn plan om de plastic soep uit de oceaan te verwijderen. Samen komen we er wel, een betere wereld begint bij jezelf!