18 september 2021

Het belang van domotica alarmsystemen

2 min read

In 2020 heeft Nederland door het corona virus een crisis ervaren. Door corona is iedereen vaker thuis gebleven, werd er minder tot niet gereisd, werd er voornamelijk thuis gewerkt, en avondjes uit waren onmogelijk. Dit was voor velen een nadelige bijkomstigheid van de crisis. Echter zijn er ook positieve kanten van het corona-effect gebleken. Zo zijn het in het afgelopen jaar veel minder aangiftes voor wooninbraken gedaan. Omdat mensen meer thuis zijn worden inbrekers makkelijker op heterdaad betrapt of zichtbaar als het stil is op staat. Door de lockdowns kelderde het aantal inbraken, maar nadat men weer op pad mocht, werd dat massaal gedaan: Een goudmijn voor inbrekers.

Dit zien we nu weer gebeuren, volgens de statistieken zien we dat inbrekers steeds vaker overdag toe slaan, nu er vaker niemand thuis is. Gemiddeld verlies bij een inbraak is volgens Nederlandse verzekeraars ongeveer 3300 euro. Al is de emotionele schade bij velen veel groter dan de materiele schade. Er zijn gemiddeld 136 inbraken per dag. Dit betekend dat er bij 1 op de 7 woningen jaarlijks wordt ingebroken. Gelukkig blijft bij 1 op de 3 gevallen is het enkel bij een inbraakpoging. Maandag, donderdag, vrijdag en zaterdag zijn de populairste dagen voor inbrekers. 

Hoe bescherm je jezelf hiertegen? Er zijn verschillende manieren hoe je dit goed kan aanpakken. Je huis, of bedrijfspand goed bewaken met een alarmsysteem is een belangrijke stap, maar deze beveiliging, komt in vele soorten en maten. Fibaro Nederland  helpt bij het maken van een goede keuze, zodat je straks kan genieten van een systeem dat je leven makkelijker gaat maken. Betekend dit voor jou efficiënt gebruik van energie, of een systeem dat ook de verwarming en verlichting in huis op een slimme manier beheert? Of wil je gewoonweg een superieur alarmsysteem. Domotica installatie maakt het super gemakkelijk voor je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *