9 december 2021

Drie praktische tips om je voor te bereiden op de bevalling

2 min read

De bevalling is een bijzonder moment, hoewel het het proces zeker niet altijd een pretje zal zijn. De meeste bevallingen kunnen enkele uren duren, en het is pijnlijk. In dit artikel stellen wij enkele tips voor om de bevalling dragelijker te maken. Want hoe meer je weet, hoe beter je voorbereid bent.

Probeer diverse ademtechnieken uit

Een goede ademhalingstechniek kan wonderen verrichten om de bevalling soepeler te laten verlopen. Diverse ademhalingstechnieken houden zich vooral bezig met een aantal mogelijke snelheden en dieptes. Sommige vrouwen geven bijvoorbeeld de voorkeur aan diepe ademhalingen te beoefenen en hun middenrif te gebruiken om hun buik met lucht te vullen. Andere vrouwen geven de voorkeur aan een lichte ademhaling, waarbij ze net genoeg inademen om hun borst te vullen. Het doel van het testen van ademhalingstechnieken is om patronen te vinden die een kalmerend en ontspannend effect kunnen hebben. Het is belangrijk dat de ademhaling comfortabel is en niet leidt tot kortademigheid of een licht gevoel in het hoofd veroorzaken.

Laat je verwennen met een massage

Massages kunnen enorm bijdragen aan een gezond verloop van de bevalling. Wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat regelmatige massages de spieren soepeler kan maken, waardoor je sneller kan ontspannen tijdens de bevalling en de rust tussen de weeën iets langer aanvoelt. Laat jezelf daarom regelmatig verwennen met een massage alvorens de bevalling.

Ga op zoek naar een geschikte verloskundigenpraktijk

Een belangrijke tip is jezelf zo snel mogelijk aan te melden bij een verloskundigenpraktijk. Hoe eerder hoe beter, zodat jij je goed kunt voorbereiden op het gehele proces. De expertise van de verloskundige kan jou namelijk het beste helpen om de bevalling van jouw aankomende kleine zo gezond en soepel mogelijk te laten verlopen. Het vinden van de geschikte verloskundige kan je doen door middel van in je omgeving te vragen naar ervaringen van anderen. Je kunt natuurlijk ook langsgaan bij een praktijk om de eerste indruk op te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *