9 december 2021

Duurzaam bouwen: wat houdt het in en hoe kan dit?

2 min read

In de bouwwereld is de term duurzaam bouwen een steeds bekendere term geworden. Duurzaam bouwen houdt heel simpel in dat duurzaamheid altijd als doelstelling vastgesteld wordt. Dit zien we in iedere fase terugkomen van een bouwproces. En met duurzaamheid bedoelen we dat er wordt gebouwd met het milieu centraal houdend. Dus, alleen bouwen met grondstoffen die niet schadelijk zijn voor het milieu en de natuur dichterbij de mensen te brengen. Maar wat houdt duurzaam bouwen nog meer in?

Hoe werkt duurzaam bouwen?

Als we kijken naar hedendaagse bouwprojecten zien we een aantal factoren centraal staan. Er worden zo veel mogelijk duurzame bronnen gebruikt en er wordt zo efficiënt mogelijk gewerkt. Zo zien we dit met name terug in het bouwen van nieuwbouw woningen. In een nieuwbouwwoning wordt er verstandig omgegaan met grondstoffen, energie en water. We zien dan ook vaak zonnepanelen op de daken. Bedrijven zoals Betonblock.com dragen hier aan bij door ook duurzaam materiaal aan te bieden. Hier gaan we nog dieper op in.

Het gebruik van duurzaam materiaal in de bouw

Betonplaatmallen, gerecyclede producten en efficiëntie. Dit is belangrijk bij het duurzaam bouwen. Maar wat is duurzaam materiaal dan allemaal? We delen hieronder een aantal voorbeelden:

  • Verschillende soorten hout wat niet schadelijk is voor het milieu en wat zo lang mogelijk een woonbehoefte kan vervullen. Ieder jaar wisselen naar ander soort hout is dus niet het doel;
  • Zoals hierboven al benoemd werd, is gerecycled materiaal zoals metaal en hout ook erg populair. Gerecycled materiaal kun je van oude panden gebruiken zodat er geen nieuwe bomen gekapt hoeven te worden.
  • Groen om en in je huis! Groen is goed voor het milieu en is letterlijk onderdeel van het milieu. Verder is het ook gezond voor mensen en daarom hoort dit ook zeker bij nieuwbouw woningen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *