financieren nieuwe badkamer

Een groot ligbad, een regendouche of misschien wel en een dubbele wastafel. Iedereen heeft andere voorkeuren qua badkamer interieur, maar vaak is het allemaal net iets te duur. Wat vaak als optie gezien wordt is een lening afsluiten voor het financieren van een badkamer. Wanneer je dit doet zijn er een aantal punten waar je op moet letten: 

Verschillende opties

Het financieren van je badkamer kan je op verschillende manieren doen. Er zijn namelijk 3 verschillende soorten leningen die je kan afsluiten voor een dergelijke verbouwing: een persoonlijke lening, doorlopend krediet of door een hypotheekverhoging. Het verhogen van je hypotheek kan echter alleen wanneer de restwaarde van je hypotheek lager is dan het tot op heden afbetaalde bedrag. Wanneer dit niet het geval is, dan is een persoonlijke lening vaak een betere keuze. De vaste rente en looptijd bieden houvast en de rente is aftrekbaar, dat laatste is waarin de persoonlijke lening afwijkt van doorlopend krediet. 

Onvoorziene kosten

Je badkamer financieren met een persoonlijke lening is het meest voordelig, dit omdat de rente aftrekbaar is van de belasting. Maar wanneer je een persoonlijke lening afsluit moet je op voorhand aangeven hoeveel je wilt lenen en dit kan een probleem zijn wanneer je een badkamer wilt verbouwen aangezien er altijd onvoorziene kosten zullen zijn. Hierom denken mensen al snel dat een doorlopend krediet verstandiger is, maar dit hoeft niet zo te zijn. Je kan namelijk ook een persoonlijke lening afsluiten en deze 5% hoger inschatten en op deze manier rekening houden met de onvoorziene kosten. Houdt deze vijf procent apart en als blijkt dat je het niet nodig hebt, los je de lening vervroegd af. 

Vergelijken

De lening die jij zoekt voor je badkamer kan je bij een bank afsluiten, maar weet dat wanneer je naar een kleinere kredietverstrekker gaat je vaak een lagere rente krijgt. Het is van belang dat je de verschillende kredietverstrekkers op een rijtje zet en de lenigen gaat vergelijken. Dit kan op websites zoals https://www.overstappen.nl/geld-lenen/, op deze manier kan je jou badkamer gaan realiseren.