9 december 2021

Het beroep van bandenmonteur: ideaal voor technische autoliefhebbers

2 min read
Vacature monteur Venlo

Als je op zoek bent naar een geschikte vacature monteur Venlo of omgeving, dan zou het zomaar kunnen of je stuit op een of meerdere vacatures voor bandenmonteurs. Als je technisch bent aangelegd en je hebt veel interesse in auto’s, dan is het zeer de moeite waard om een loopbaan als bandenmonteur te overwegen. Logischerwijs houd je je als bandenmonteur vooral bezig met het vervangen en herstellen van banden van voertuigen als auto’s, motoren, vrachtwagens, campers, caravans en bestelwagens. Hieronder lees je welke opleiding nodig is om als bandenmonteur aan de slag te kunnen. Daarna vind je meer informatie over plekken waar je als bandenmonteur kunt werken. 

Vacature monteur Venlo

Hoe kun je bandenmonteur worden?

Er is niet echt een opleiding te bedenken waar je rechtstreeks tot bandenmonteur wordt opgeleid. Voor veel aspirant bandenmonteurs pakt dat juist goed uit, want zij blijken dit vak vaak bijna volledig in de praktijk te kunnen leren. Je wordt dan dus als een stagiair, een trainee of als min of meer volwaardig personeelslid aangenomen door een bedrijf waar je vervolgens onder begeleiding van ervaren collega’s het vak leert. Hoe snel je dit vak leert hangt van de persoon af. Dit kan variëren van een paar weken tot enkele maanden. Niet zelden leer je eerst te werken met de banden van auto’s. Later kun je ook leren werken met vrachtwagenbanden. Veel bandenmonteurs leren vervolgens ook hoe je een schokbreker en een uitlaat moet vervangen.

Waar kom je te werken als gekwalificeerd bandenmonteur?

Als je jezelf een volleerd bandenmonteur mag noemen, dan is de kans uiteraard groot dat je bij een autogarage komt te werken. Dit hoeft echter niet per se zo te zijn. Er bestaan namelijk ook speciale bandenwisselstations. Deze zijn voor consumenten aantrekkelijk, omdat je je banden daar relatief goedkoop je banden kunt wisselen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *