3 augustus 2021

Hoe kies je de juiste GU10 spot?

2 min read

De GU10 lamp is een van de meest voorkomende lampjes in een huis. De kans is groot, levensgroot zelfs, dat jij ook een paar GU10 spots in je badkamer hebt hangen bijvoorbeeld. Een GU10 lamp is een druk en draai fitting waarbij de fitting bestaat uit 2 korte staafjes met een bolletje aan de onderkant.

Zijn ze dimbaar?

Een groot voordeel aan de meeste Gu10 lampen is dat ze dimbaar zijn en daardoor perfect voor je badkamer geschikt zijn. Hierdoor kan je ’s morgens kiezen om de lampen wat minder fel te zijn als je moeite hebt met opstaan. Of je zet ze juist vol aan om echt wakker te worden. Zo kan iedereen zijn eigen manier vinden. Je ziet de Gu10 spots vaak ook in halletjes in huizen. De spots zal je minder vaak in kantoren tegenkomen behalve in showrooms bijvoorbeeld. Ook daar is een GU10 lamp erg handig.

Welke merken zijn er?

De GU10 led lampen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, kleuren, maten en merken. De meest populaire merken zijn Philips, Osram, Sylvania en Megaman. Zeker de lampjes van Philips zijn immens populair vanwege de kwaliteit en garantie op een lang leven van de led lampen. Daarnaast is Osram ook een populair en goedkoper merk in Nederland. Hierdoor is dit lampje ook geschikt voor de budget zoekers.

Wat zijn de voordelen van GU10 led lampen?

LED lampen hebben van zichzelf al een heleboel belangrijke voordelen. Dus dit zijn geen specifieke GU10 led lampen voordelen. De belangrijkste voordelen zijn toch wel dat ze een lange levensduur hebben, erg duurzaam zijn, meestal 2 jaar garantie en een goede prijs- kwaliteit verhouding. Dit zorgt er voor dat led lampen erg geschikt zijn om in te zetten binnen jouw huis. Als je op zoek bent naar nieuwe lampen dan moet je goed controleren welke je nodig hebt.