18 september 2021

Hoe knap je snel op van een verkoudheid?

2 min read

We zijn allemaal wel eens verkouden. Bij de een duurt dit helaas iets langer dan bij de ander. Over het algemeen ben je er met een paar dagen vanaf en voel je je weer helemaal de oude. Maar nu vraag je je vast af of er dingen zijn die je kunt doen, waardoor je je snel weer de oude voelt en je minder ellendig voelt? Het antwoord is jazeker! Wij zetten daarom in dit artikel graag een aantal handige tips voor je op een rij, waardoor je snel zult opknappen van je verkoudheid!

Rust

Deze had je waarschijnlijk zelf ook al zien aankomen, maar het nemen van rust als je je niet lekker voelt is ontzettend belangrijk! Je lichaam moet namelijk hard werken om te kunnen herstellen en dit kan het beste gebeuren als je jezelf rustig houdt. Probeer daarom veel te slapen en doe geen inspannende taken in huis, zoals zwaar tillen of de badkamer soppen. Dit kan echt wel een paar daagjes wachten.

Gezond eten en drinken

Verder is het belangrijk dat je lichaam de juiste voedingstoffen binnen krijgt, zodat je weerstand beter wordt en je dus sneller opknapt. Dit betekent dat je veel groente en fruit moet eten. Probeer alcoholische dranken en frisdranken ook even te vermijden. Vervang dit liever voor een kopje thee met eventueel wat honing en veel glazen water. Zo voel je je vanzelf ook minder futloos.

Pijnstillers

Voor sommige symptomen kun je een paracetamol innemen. Denk bijvoorbeeld aan hoofdpijn of buikpijn. Ben je veel aan het hoesten? Ga dan naar de apotheek voor een goede hoestdrank. Zo voel je je al snel minder ellendig. Voor andere symptomen, zoals het verlies van smaak en reuk zijn er helaas geen medicijnen. Hiervoor zul je dus echt moeten wachten tot je weer helemaal beter bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *