18 september 2021

Hoe krijg je langere wimpers?

2 min read

Er zijn verschillende producten op de markt die jou beloven dat je wimpers binnen een week twee keer zo lang zijn. Helaas werkt dit in de praktijk meestal niet zo goed als dat er beweerd wordt. Hoewel één week wel erg kort is, is het toch mogelijk om je wimpers langer te laten worden. Maar op welke manier? Onderstaande tips kunnen jou helpen bij het creëren van langere wimpers!

DNA
Om te beginnen is het handig om te weten dat de wimpergroei voornamelijk wordt bepaald door je DNA. Dit zorgt er voor dat jouw wimper maar een bepaalde lengte kan bereiken. Hierna vallen ze uit en groeit er weer een nieuw haartje voor terug. Deze groeicyclus duurt meestal 6 tot 8 weken. Je DNA kun je dus helaas niet veranderen. Wel kun je de conditie van je wimpers verbeteren, waardoor ze minder snel uitvallen en dus langer kunnen doorgroeien.

Wimperserum

Een wimperserum is een handig middeltje dat er voor zorgt dat de wimpers gevoed worden en minder snel breken. In de meeste wimperserums zit glycerine en hyaluronzuur. Deze stoffen bevorderen de hydratatie van de wimperhaartjes. Hiernaast zorgt een wimperserum ook voor de groei van je wimpers en maakt deze ook daadwerkelijk langer!

Mascara

Het gebruiken van mascara is ook ideaal om langere wimpers duidelijk zichtbaar te maken. Breng mascara aan op de aanzet van de wimpers en strijk langzaam omhoog voor het beste resultaat. Voor wat dikkere wimpers kun je er voor kiezen om meerdere laagjes aan te brengen. Je kunt eventueel met een schoon borsteltje de wimpers nog kammen om eventuele klontjes eruit te halen. Als je niet te veel mascara wil dragen, kun je er voor kiezen om eerst je wimpers te verven met wimperverf. Zo worden je eigen haartjes donkerder en hoef je nog maar één dun laagje mascara op te brengen voor meer volume.