18 september 2021

Ik ga kamperen en ik neem mee

2 min read

Ga je voor het eerst kamperen? Wat leuk! Je hebt waarschijnlijk al gezien dat er veel dingen zijn waar je rekening mee moet houden en wat je allemaal wel en niet meeneemt zelf. Het is een leuke ervaring wanneer je luxe gewend bent of wanneer je altijd met het vliegtuig op vakantie gaat. Je komt er vanzelf achter of het iets is wat je ieder jaar zult doen of nooit meer. Als eerst wil je weten welke spullen mee moeten en welke spullen je kunt vinden op de bestemming.

Wat pak je in?

Voordat je begint met inpakken en met lijstjes maken om spullen te kopen wil je weten waar je naartoe gaat. Het is natuurlijk belangrijk te weten of er een mobiel toilet aanwezig is of dat je hier zelf voor moet zorgen. De meeste campings hebben mobiele toilets staan. Ga je niet naar een camping? Dan is het handig een caravan te kopen die dit al heeft.

Weet je nog niet zeker of je ieder jaar wilt gaan kamperen? Leen dan spullen of koop tweedehands spullen. Het is zonde nieuwe spullen te kopen wanneer je het nog niet weet. Vergeet ook zeker niet goede slaapzakken en kussens mee te nemen. Je gaat een hele andere vakantie meemaken en goed slapen is enorm belangrijk. Een reserve slaapzak meenemen is ook iets wat je niet mag vergeten. Helemaal wanneer je met je kinderen gaat kamperen. Dit zijn hele drukke, intensieve vakantiedagen voor kinderen wat nog weleens kan zorgen voor natte slaapzakken.

Behalve slapen, is eten ook heel belangrijk. Je kunt van tevoren berekenen hoelang het rijden is en of je tussendoor ergens wilt zitten en eten. Wil je dit niet? Neem dan genoeg eten mee voor iedereen voor één dag. Wanneer je aankomt op je bestemming weet je precies waar je eten kunt kopen.