18 september 2021

Je eigen groente en fruit kweken

2 min read

In Nederland wordt het steeds populairder: je eigen groente en fruit kweken. Iets wat lange tijd geleden in ons land heel normaal was, wat op sommige plekken nog steeds normaal is, wordt nu een beetje gezien als de nieuwe, gezonde trend. De trend waarmee we gezondere voeding naar binnen krijgen, denken aan het milieu en op de lange termijn geld kunnen besparen. Je eigen eten kweken is in veel landen nog hartstikke normaal. Daar waar het bij ons heel normaal is om je groene en fruit in een plastic verpakking in een supermarkt kopen. Hoe kunnen we dit omzetten naar iets beters? Je leest het hier.

Wat heb je nodig voor je eigen moestuin?

Je kunt op veel manieren beginnen. Je kunt bijvoorbeeld groentezaden kopen, een moestuin bouwen of je inlezen over het kweken van soorten groente en fruit. Het is een hoop en het kost veel tijd. Maar dan heb je natuurlijk ook wat! Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te kijken of je het in een tuin of op het balkon gaat bouwen. Je kunt namelijk ook op een balkon een moestuin bouwen. Deze is een stuk kleiner, maar je komt al heel ver! Heb je niet voldoende ruimte voor veel groente? Dan kun je ook planten als koriander, munt en peterselie bouwen. Ideaal voor vrijwel iedere maaltijd en in sommige gevallen ook thee. Daarnaast is er niet veel zorg nodig en groeien deze plant snel!

Seizoensgebonden groente en fruit kweken en eten

Je kunt het beste zaden kopen van groente en fruit dat je per seizoen eet. Dit is voor je lichaam ook het aller gezondst. Het klimaat is dan namelijk perfect, het kost je minder moeite (zomerse groente en fruit in de winter kweken gaat meestal mis en kost je daarom meer tijd en geld) en je kunt al gauw genieten van een huisgemaakte salade. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *