Je merknaam registreren is belangrijk en dit is waarom

Wanneer je je eigen onderneming hebt hang je daar als het goed is ook een merknaam aan vast. Hieraan kunnen anderen je herkennen, waardoor je met een beetje geluk en vooral veel hard werken uiteindelijk door steeds meer potentiële klanten wordt herkend. Jouw merknaam levert je dan geld op, zonder dat je hier rechtstreeks in investeert. Je begrijpt dus wel dat een merknaam ongelooflijk waardevol kan zijn, maar waarom moet je zo’n naam dan registreren? Dat is wat we je hieronder gaan vertellen, dus zorg ervoor dat je gauw doorleest!

De waarde van je merknaam beschermen

Het korte antwoord op de bovenstaande vraag is dat je door je merknaam te registreren deze uitgebreid kunt beschermen. Dat zit zo. Met tastbare voorwerpen is het logisch. Een voorwerp behoort aan iemand toe en diegene is de eigenaar van het voorwerp. Neemt een ander het af zonder toestemming van de eigenaar, dan is dit diefstal. Maar, hoe werkt dat dan met zaken die niet tastbaar zijn, zoals ideeën en merknamen bijvoorbeeld? Daarvoor is het Intellectuele Eigendomsrecht ontwikkelt. Hierin staat onder anderen dat een merknaam pas aan iemand toebehoort wanneer diegene de merknaam als zodanig heeft laten registreren. Dit betekent dat je kunt optreden tegen anderen die de merknaam bijvoorbeeld proberen te gebruiken, omdat is vastgelegd dat het jouw eigendom is. Staat je merknaam niet geregistreerd, dan kan een ander er zomaar mee aan de haal gaan zonder dat dat consequenties heeft. De naam behoort dan immers nog aan niemand toe. Zorg er dus voor dat jou dit niet overkomt en dat je merknaam geregistreerd staat om vervelende verrassingen te voorkomen.

Makkelijker dan je denkt

Een merknaam registreren is makkelijker dan je misschien zou denken. Doe van tevoren goed onderzoek, dan komt het waarschijnlijk helemaal goed. Succes!