18 september 2021

Modetrends voor mannen

2 min read

Niet alleen op het gebied van vrouwenmode gelden er elk seizoen weer andere trends. Ook modetrends voor herenkleding en accessoires veranderen continu. Daarom is het tijd om deze eens even goed onder de loep te nemen. Wat kan er dit jaar wel én niet op modegebied? Wij zochten het voor je uit!

Kledingtrends

Dit jaar zijn er meerdere kledingtrends voor mannen die hip zijn. Zo zien we dat de leren look weer helemaal terugkomt. En dan bedoelen we vooral zwart leer. Dit is bijvoorbeeld veel verwerkt in jackets maar ook in broeken of details in T-shirts. Ook mogen merken en logo’s veel gezien worden. Je ziet daarom ook veel shirts in een basic kleur met alleen het logo of merknaam aan de bovenkant. Dit straalt toch een bepaalde klasse en status uit, maar door het simpele design is het shirt niet opzichtig en overdreven. Veel bekende shirts zijn van Levi’s, Tommy Hilfiger en Champion. Voor de mensen die wel liever een druk printje hebben, komen dit seizoen ook kledingstukken met opvallende designs en kleuren naar voren. Dit is vooral leuk voor jeugdige mannen. Dit vind je vooral terug in trainingspakken, maar ook in shirts en jasjes.

Accessoire trends

Op het gebied van accessoires zijn er ook een aantal trends te vinden. Zo zien we veel herenhorloges met een klassiek design. Hiermee bedoelen we horloges met een simpel uurwerk en een stoer bandje. Denk bijvoorbeeld aan een leren bandje, of een bandje van staal. Dit is super makkelijk te combineren met kleding en zal zorgen voor een extra touch. Verder zien we steeds meer mannen armbanden dragen. Voornamelijk leren armbandjes en armbanden van hout en kralen zijn erg populair. Het maakt een outfit stoer én mannelijk. Deze armbanden worden ook gedragen in combinatie met een horloge. Overdrijf echter niet te veel en houd het bij een enkele armband per pols.