18 september 2021

Online positionering van je bedrijf

2 min read

Het internet is iets waar we echt niet meer zonder kunnen. Weet je niet zo goed de weg, geen probleem, google maps weet je route. Hoe spel ik dat woord ook alweer, vraag het gewoon aan google. Waar koop ik de mooiste auto voor weinig geld? Zoekmachines kunnen het je zo vertellen. Maar het internet is niet alleen belangrijk voor particulieren, maar misschien nog wel meer voor bedrijven.

Bedrijven zoals Amazon, Bol.com en Coolblue verdienen bijna alles met het online verkopen van hun producten. Maar ook voor bedrijven in andere sectoren is internet marketing van belang. Toch zien we nog veel bedrijven zonder internet marketing. Dit is zonde, want het kan je bedrijf veel goeds brengen. Hier volgen paar redenen waarom een goede online positionering van je bedrijf onmisbaar is. 

Gelijke positie en snel vindbaar

Vaak hoor je dat het moeilijk concurreren is met grote bedrijven als een kleine bedrijfsvoering. Natuurlijk is dit ook zo, dat gaan we hier niet ontkennen. Maar door een goede online positionering kun je het verschil wel verkleinen. Grote bedrijven hebben vaak meer advertentiemogelijkheden zoals tv spotjes en reclameborden die jij niet kan betalen, maar op het internet is iedereen gelijk. Je bent dus makkelijk vindbaar op het internet, ook zonder grote advertentiebudget, sterker nog, je internet marketing kun je gewoon vanuit de huiskamer doen. De klant kan via een zoekopdracht snel en gemakkelijk bij je pagina, ook vanaf de smartphone. Je maakt dus niet alleen je concurrentiepositie beter, maar vergroot ook nog eens je bereik.

Snel en persoonlijk

Omdat je op het internet makkelijk vindbaar bent kun je ook snel tot actie overgaan. Als je ervoor zorgt dat je internetpagina voorzien is van voldoende contactgegevens, prijzen en betalingsmogelijkheden, dan kun je ervoor zorgen dat klanten sneller zullen overgaan tot de koop. Daarnaast kun je door goede informatie en bijvoorbeeld een chat functie direct en persoonlijk advies geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *