18 september 2021

Opleiding boekhouden: dit moet je weten

2 min read

Wanneer je meer wilt weten over boekhouding en alles wat hiermee te maken heeft, kun je ervoor kiezen om de opleiding boekhouden te volgen. Tijdens deze cursus leer je alles over boekhouding en krijg je een goed inzicht in verschillende technieken die hiervoor gebruikt kunnen worden. De opleiding bestaat uit 10 lessen en na afloop heb je meer inzicht in het boekhoudkundig gebied. De cursus Basiskennis Boekhouden is ideaal wanneer je graag een boekhoudkundige functie wilt, maar ook als je zelf je eigen boekhouding wilt doen van je bedrijf.

Daarnaast is de opleiding boekhouden ook veelgevraagd onder werkgevers. Iedere organisatie voert een financiële administratie en daarom is het aantrekkelijk om iemand aan te nemen die hier goed mee om kan gaan. Het is voor een bedrijf dan ook aantrekkelijk om iemand aan te nemen die deze skills heeft. Je kunt met het behalen van deze opleiding ook een vervolgopleiding kiezen, waaronder Basiskennis Calculatie of Praktijkdiploma Boekhouden. Hiermee verdiep je jezelf nog meer in de financiële administratie.

Onderdelen van de opleiding boekhouding

De opleiding bestaat uit verschillende onderdelen. Zo ga je aan de slag met de balans, maar ook met de grootboekrekening, de kolommenbalans, het eigen vermogen en vreemde vermogen, belastingen, inkopen en verkopen, duurzame productiemiddelen en meer. Zo heb je de juiste kennis in huis om aan de slag te gaan als boekhoudkundig medewerker binnen een kleine of middelgrote onderneming. Voordat je aan de opleiding begint is het belangrijk om de Nederlandse taal in woord en geschrift goed te beheersen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *