23 oktober 2021

Pannekoek beslag tips voor lekkere pannekoeken

2 min read
pannekoeken beslag

Pannenkoeken jong en oud zijn er dol op. Voor kinderen zijn pannenkoeken echt een traktatie. Ook heel leuk om samen met ze in de keuken aan de slag te gaan. Maar hoe maak je nu het beste beslag voor de lekkerste pannenkoeken.

Alles zo vers mogelijk

Om de lekkerste pannenkoeken te kunnen bakken heb je beslag nodig. Je kan een pak pannenkoekenmix in de supermarkt kopen. Maar het wordt nog lekkerder als je alle ingrediënten zelf bij elkaar voegt tot een mooie mix of een mooi pannekoeken beslag. Het belangrijkste hierbij is dat al je ingrediënten zo vers mogelijk zijn. Dat geeft echt de lekkerste pannenkoeken.

pannekoeken beslag

Een vleugje vanille of kaneel

Je kan het pannekoeken beslag nog een beetje lekkerder maken door en een zakje vanillesuiker of een kleine hoeveelheid kaneel aan toe te voegen. Dat zorgt voor een hele lekkere en misschien ook wel verrassende smaak aan de pannenkoeken.

Beslag zonder klontjes

Het komt regelmatig voor dat er toch wat klontjes in het pannenkoeken beslag zitten. Niet zo fijn maar je kan dit simpel oplossen.De beste tip hiervoor is: Gebruik bij het toevoegen van het meel een zeef. Op die manier zeef je het meel heel fijn en ontstaan er later minder klontjes in het beslag. Daarnaast is het ook goed om na het maken van het beslag deze een tijdje rustig te laten staan. Door het een vijf minuten tot een half uur te laten rusten krijg je nog beter beslag voor de lekkerste pannenkoeken.

Nooit meer vastplakken aan de panHeb je het pannekoeken beslag zover klaar en wil je gaan bakken? Dan komt het maar al te vaak voor dat met name je eerste pannenkoeken vast blijven kleven aan de pan.Een handige tip om dit te voorkomen is het volgende: Smelt een beetje boter in een pannetje en voeg dit toe aan je beslag. Een andere optie is in plaats van gesmolten boter een scheutje olie bij het beslag doen. Dan blijven je pannenkoeken niet meer vastplakken aan de pan met het bakken.

Meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *