3 augustus 2021

Tips om sneller een baan te vinden

2 min read

Een nieuwe baan vinden kan leuk, maar ook erg stressvol zijn. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk aan het werk, maar wel bij een werkgever waar jij jezelf de komende jaren wel ziet werken. Het is een kwestie van het vinden van een goede match. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat dit niet te veel tijd in beslag neemt en je snel een baan gevonden hebt? Hiervoor geven wij je graag wat tips!

Netwerken

Netwerken is onwijs belangrijk bij het vinden van een nieuwe baan. Of dit nu gaat om je huidige netwerk of het uitbreiden hiervan. Begin bij je social media kanalen, zoals LinkedIn en Facebook. Voeg hier zoveel mogelijk relevante contactpersonen toe en stuur hen eventueel een persoonlijk bericht. Zij kunnen dan eventueel in hun eigen netwerk weer kijken of ze iemand weten die je verder kan helpen. Vergeet hierbij natuurlijk niet je kanalen even up-to-date te brengen en ervoor te zorgen dat het een beetje representatief is.

Zoek naar vacatures

Ook is het erg belangrijk dat je gericht op zoek gaat naar vacatures. Zoek bijvoorbeeld op logistiek vacatures of vacatures voor de gezondheidszorg. Dit is afhankelijk van jouw voorgrond en naar wat voor soort baan je op zoek bent. Als je een goed beeld hebt van wat je wilt, zul je ook sneller op de perfecte vacature stuiten.

Aanbevelingen

Mensen hebben bevestiging nodig. Ook bij het vinden van nieuwe werknemers, vinden werkgevers het fijn als iemand anders kan bevestigen dat ze de juiste keuze maken. Zorg er daarom voor dat je huidige werkgever of oude werkgever een aanbeveling voor je schrijft. Deze aanbeveling kun je meesturen met je sollicitatie of plaatsen op je LinkedIn account. Deze aanbevelingen zullen geloofwaardig overkomen en jou helpen om sneller een nieuwe baan te vinden.