3 augustus 2021

Van liefhebbers voor liefhebbers

2 min read

Afgelopen zomer waren mijn vriendin en ik op vakantie in Italië. Heerlijk weer, mooie stranden, prachtige cultuur, maar bovenal de uitspringer: de Italiaanse wijnen! We hebben een proeverij gedaan, en werden omver geblazen met lekkere smaken, van merken die wij nooit eerder hadden gehoord, laat staan geproefd. Eenmaal terug, ging ik met alles wat ik heb geleerd  naar de Albert Heijn, denkende mijn vriendin te verassen met die speciale wijn van de proeverij in Italië. Drie keer raden, ze hadden niets van wat ik heb leren kennen.

Een speciale, en net wat meer lokale wijnen zijn soms moeilijk te verkrijgen. Tot ik mijn Wijnwagentje ontdekte, hier vond ik precies de Italiaanse wijnen die ik voor ogen had, en kon ik mijn vriendin alsnog verassen met een geweldige herinnering. De wijn waar het bij ons om ging was de amarone della valpolicella classico, probeer die maar te vinden in de schappen van de appie. Deze soepele maar complexe rode wijn is absoluut een van de top wijnen uit Italië. Het oogstjaar 2005 was en uitzonderlijk goed jaar, waardoor deze nog meer tot zijn recht komt.

Dus de volgende keer als jij eens lekker wilt gaan borrelen met vrienden over de vloer. Laat ze verassen met de soepele smaken die uitstekend samen gaan met een krachtige maaltijd. Gegrild vlees of pittig eten is goed passend vanwege de grote structuur van de wijn.

Voor de echte levensgenieter zou ik aanraden om gelijk te gaan voor en wijnpakket. Zo zijn er met verschillende leuke thema’s een set aan mooie wijnen te bestellen die goed gaan bij de situatie waar jij het voor wilt hebben. Je kunt zelf selectie maken uit een groot assortiment van bubbelwijnen, rode en witte wijnen maar zelfs ook kookwijnen. Je komt via de site ook veel meer te weten over de wijnen die je drinkt. Van liefhebbers voor liefhebbers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *