Waar moet je op letten als je een nieuwe (motor) helm koopt?

Of je nu een motorrijder of scooterrijder bent je hebt een helm nodig om je eigen veiligheid te garanderen. Je ziet tegenwoordig ook steeds meer helmen bij elektrische fietsen, vanwege de hoge snelheid en kans op vallen. En als je iets niet wilt bezeren is het je hoofd vanwege de behoorlijk schadelijke afloop daarvan. Maar waar moet je precies op letten allemaal als je een nieuwe helm wilt kopen als motor- of scooterrijder? We vertellen het je graag allemaal!

Veiligheid = kwaliteit

Allereerst is het belangrijk dat je kiest voor kwaliteit. En dat wilt niet zeggen dat goedkope helmen slecht zijn, je kan ook binnen een goedkope prijsklasse hele goede helmen vinden. Het belangrijkste is dat het materiaal van de helm goed is en deze jouw hoofd goed kan beschermen. Je merkt al snel aan alle randproducten van je helm of deze van kwaliteit is voorzien. Denk bijvoorbeeld aan het (wind)schermpje voor je neus. Kan deze gemakkelijk schoon gemaakt worden, is deze stevig en voldoet deze aan alle eisen die je mag stellen?

Comfort

Een minstens net zo belangrijk onderdeel is de comfort van jouw helm. Het hangt er natuurlijk vanaf hoe lang je jouw helm op moet houden maar comfort is wel een cruciale factor. Want, je oren zitten redelijk dubbelgeklapt en je gezicht wordt goed bescherm. Maar dit zorgt er wel voor dat je een behoorlijk rood hoofd kan krijgen tijdens je rit. En je wilt er wel nog een beetje normaal uitzien als je jouw helm afdoet.

Laat je helm nooit vallen

Het is ontzettend belangrijk dat je jouw helm niet laat vallen. Hierdoor verliest deze namelijk de kracht en veiligheid voor wanneer je een ongeluk krijgt. Je helm is hierdoor niet meer zo sterk als voorheen. Laat je je helm vallen? Dan raden we je aan om een nieuwe te kopen.