Waar staat LMS voor?

Veel mensen zijn niet bekend met de term LMS en waar deze voor staat. LMS staat voor ‘Leer management systeem’. Maar wat is het dan precies? Dit is een systeem dat veelal gebruikt wordt binnen e-learning. Helemaal nu met de corona periode waar we met z’n alle in zitten is e-learning natuurlijk een stuk populairder geworden dan het eerst was. Veel mensen zitten thuis en kunnen niet meer face to face trainingen volgen. E-learning is daarvoor dan perfect natuurlijk. Gewoon vanuit huis achter de laptop zitten en trainingen volgen. Wij vertellen je in dit artikel meer over waar je LMS dus allemaal voor kunt gebruiken binnen e-learning.

Wanneer is het handig?


Een learning management systeem is dus vooral handig als je binnen e-learning heel veel werkt met verschillende systemen en accounts. Hierdoor kun je het overzicht een beetje kwijt raken en dit wil je te allen tijde voorkomen natuurlijk. In LMS kun je al je documentatie en administratie gemakkelijk managen waardoor je het overzicht niet kwijt zal raken. Dit is dat extra bruggetje dat mensen nodig hebben om met e-learning aan de slag te gaan.

Integreren met andere software


Een ander groot voordeel van LMS is dat je het gemakkelijker kunt integreren met andere software. Integratie wordt goed ondersteund wat betekent dat je je LMS kunt aansluiten met andere software programma’s. Programma’s waar je dan aan moet denken zijn onder andere: Trello, Slack of Mailchimp. Zo zijn er nog een stuk meer programma’s die je kunt integreren, maar dit zijn de meest voorkomende.

Wat ons betreft zeker een aanrader voor mensen die actief zijn binnen e-learning. Ons advies is dan ook zeker om eens rond te kijken of het wat voor jou is en een gratis offerte aan te vragen om het zelf te gaan testen.