9 december 2021

Waarom je dakonderhoud niet moet vergeten

2 min read

Een beschadigd dak is natuurlijk ontzettend vervelend en iets waar je niet zo vaak bij stilstaat. Maar gelukkig is er iets aan te doen. Het repareren van een dak is echter wel een vak apart. Bij het repareren van daken kom je de meest verschillende soorten problemen tegen. Dat kan verschillen van renovaties van het dak tot aan lekkages aan het dak verhelpen. Gelukkig zijn er voor de meeste problemen natuurlijk ook een oplossing. In dit artikel brengen wij je op de hoogte waarom het belangrijk is om dakonderhoud niet te vergeten en om je huis in topconditie te behouden.

Voorkom lekkage

De oorzaken van problemen aan het dak kunnen verschillend zijn. Een hevige stortbui kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat er lekkage ontstaat. Hierdoor wordt de kans op schimmelvorming in het huis aanzienlijk vergroot, wat schadelijk is voor de gezondheid en een vervelende geur kan bezorgen. Het verwijderen van schimmel is daarbij een lang en duur proces. Voorkomen is daarom beter dan genezen!

Behoud de kwaliteit van het dak en bespaar op de energierekening

Een ander veelvoorkomend probleem is dat huiseigenaren vaak vergeten hun dak jaarlijks te laten controleren. Naarmate de tijd verstrijkt kunnen daken te maken krijgen met veel belasting die wellicht niet direct voor hevige schade zorgen, maar die wel de kwaliteit van het dak kunnen verminderen. Wanneer je te lang wacht met de onderhoud van het dak, kan het voor vervelende schade zorgen die voorkomen had kunnen worden. Een dakdekker gaat aan de slag om eventuele onvolkomenheden na te gaan en te repareren. Denk hierbij aan het controleren van de afwerking, het verwijderen van mos, het herstellen van blazen, het reinigen van de dakgoot en een verweerd dak herstellen. Dit kan er tevens voor zorgen dat de isolatie van het huis beter gewaarborgd kan worden, zodat de warmte beter wordt binnen gehouden en je dus kan besparen op de energierekening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *