9 december 2021

Waarom je geen fraude moet plegen

2 min read

We weten allemaal dat fraude slecht is voor de samenleving en in het algemeen. Afgezien van deze algemene overwegingen is het echter noodzakelijk en effectief om jonge mensen bewust te maken van het feit dat wangedrag hun persoonlijke integriteit en hun loopbaan vernietigt. Hieronder enkele redenen waarom je geen fraude moet plegen.

Je verliest je integriteit

Een van de belangrijkste elementen voor persoonlijk welzijn is jouw persoonlijke integriteit en eerlijkheid. Wanneer jij illegale dingen doet of fraude pleegt, schaadt je jouw persoonlijke integriteit en als gevolg daarvan jouw persoonlijk welzijn – zelfs als je heel goed bent in het vinden van rechtvaardigingen en excuses. Je zult zich slecht voelen. Daarnaast zal er een verdenking integriteitsschending plaatsvinden.

Schuldig voelen

Het gevaar is groot dat je je nooit schuldig zult blijven voelen. Er is een reden dat veel criminelen uiteindelijk bekennen omdat ze niet meer met de leugens kunnen leven. Dit is een erg onaangename gemoedstoestand. Je wilt je zelf niet in zo’n situatie laten meeslepen.

Paranoïde

Je kunt al heel snel paranoïde worden omdat er altijd een kans is dat jouw fraude wordt ontdekt. Zelfs als jouw fraude goed gearticuleerd en waarschijnlijk niet op te sporen is, zal er een aanhoudend gevoel zijn dat je betrapt kunt worden. Dit soort gevoelens zal een grote impact hebben op jouw psychologische welzijn, waardoor je jezelf alleen maar beschadigd. Als je betrapt wordt, verliezen jouw persoonlijke integriteit en jouw prestaties alle waarde in de samenleving. Je kijkt je collega’s en vrienden niet in de ogen. Je zult je vreselijk schamen.

Niemand vertrouwt je meer

Mensen zullen je niet meer vertrouwen, niet meer met je willen werken en zullen afstand van je nemen omdat je je geloofwaardigheid hebt verloren. Jouw collega’s zullen er alles aan doen om te voorkomen dat ze met jou en jouw fraudeurs worden geassocieerd om zichzelf en hun carrières te beschermen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *