9 december 2021

Waarom kiezen voor infrarood verwarming? Dit zijn de voordelen!

2 min read
infrarood paneel plafond

Ken je dat gevoel van de zon op je gezicht, waardoor je het op een ijskoude winterdag toch een beetje warm hebt? Dat is precies hoe infrarood verwarming werkt. In Nederland is deze vorm van verwarming nog niet zo bekend, maar in Oostenrijk en Duitsland wordt infrarood verwarming al veel toegepast. Waarom zou jij ook voor infrarood verwarming moeten kiezen? Wij zetten de voordelen voor je op een rij.

infrarood paneel plafond

Het is eenvoudig te installeren

Doordat de panelen van infrarood verwarming op elektriciteit werken, is het heel makkelijk te installeren. Je hebt er geen leidingen voor nodig en ook hoeft er geen cv-ketel te worden geïnstalleerd. Ook kun je ze zo’n beetje op iedere plek installeren. Je hebt infrarood paneel plafond, maar ook voor vloeren en muren. Zorg er wel voor dat je de panelen in de buurt van een stopcontact installeert, zodat je niet veel snoeren hoeft weg te werken.

Het geeft direct warmte af

Een infrarood verwarming geeft stralingswarmte af. Dat houdt in dat personen en objecten in een ruimte direct worden verwarmd en je vrij snel de warmte voelt. Met infrarood verwarming hoef je dus niet lang te wachten totdat een ruimte is opgewarmd.

Het bespaart energie(kosten)

Doordat een infrarood verwarming stralingswarmte afgeeft, is er minder vermogen nodig om dezelfde temperatuur te krijgen als bij bijvoorbeeld een conventionele verwarming. Met een infrarood verwarming voelt een ruimte al comfortabel aan bij een temperatuur van 18°C, terwijl je bij een conventionele verwarming vaak een temperatuur van 20°C of 21°C nodig hebt. Al met al betekent dat dus dat er minder enerige wordt gebruikt en de energiekosten dus lager zijn.

Het zorgt voor kleine temperatuurverschillen

Met een infrarood verwarming wordt lucht indirect verwarmd. Dat betekent dat er minder temperatuurverschillen zijn dan bij een conventionele verwarming, waarbij de lucht wel direct wordt verwarmd en er sprake is van warme lucht bovenin een ruimte en koude lucht onderin een ruimte. Met een infrarood verwarming heb je daardoor minder last van tocht en koude plekken.

Het vermindert schimmels en allergenen

Doordat een infrarood verwarming alleen vaste objecten verwarmt en geen gebruik maakt van de lucht om een ruimte te verwarmen, is er minder sprake van luchtverplaatsing. Zo is er weinig kans voor schimmels en allergenen om zich te verspreiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *