9 december 2021

Waarom woordspelletjes bijdragen aan mentale gezondheid

2 min read

Woordspelletjes zijn vandaag de dag nog helemaal in! Met nieuwe alternatieven die je digitaal kan spelen, zoals Wordfeud, halen mensen enorm veel plezier uit spellen die woordenschat en plezier met elkaar combineren. Maar wist je ook dat woordspelletjes de geestelijke gezondheid ten goede kunnen komen? In dit artikel geven we je drie redenen waarom woordspelletjes gezondheidsvoordeel kan opleveren!

Woordspelletjes helpt jou te concentreren

Woorden met een Q? Daar ben je wel even zoet mee! Het mooie aan woordspelletjes is dat je ze helpen om te focussen. Hoe moeilijker het woord is, hoe meer geconcentreerd je moet zijn. Na een tijdje regelmatig spelen, zul je merken dat je ze sneller oplost. Je zult vast en zeker merken dat je je vervolgens ook beter kunt focussen op andere aspecten van het leven. De hersenfuncties die veelal uitgedaagd worden tijdens woordspelletjes zijn probleemoplossing, cognitie, geheugen en creativiteit. Door middel van deze hersenfuncties te verbeteren, kunnen woordspelletjes je dus helpen om te groeien op persoonlijk en professioneel niveau.

Woordspelletjes verminderen stress

Woordspelletjes spelen een rol bij het loslaten van spanning en het verlichten van stress. Je hebt waarschijnlijk al wel eens gemerkt hoe je jezelf kan verliezen in een spel en eventjes al je problemen vergeet. Het is ook bekend dat spelletjes in het algemeen dopamine afgeven, het hormoon dat ervoor zorgt dat we ons plezieriger, optimistischer en meer tevreden voelen.

Woordspelletjes zijn sociaal

Woordspelletjes kunnen een geweldige manier zijn om mensen te leren kennen. Je kunt nieuwe of oude vrienden verzamelen en samen in teams spelen, waardoor jullie allemaal een band opbouwen. Mensen zijn immers sociale wezens en socialiseren levert veel voordelen op voor de geestelijke gezondheid. Onderzoek wijst onder andere uit dat regelmatig socialiseren je humeur kan verbeteren. Tevens zijn er verschillende mentale en fysieke gezondheidsvoordelen voor socialiseren, zoals stressverlichting en ontspanning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *