3 augustus 2021

Wat is het klimaat in Portugal?

2 min read

Overweeg je om een vakantie naar Portugal te boeken, dan wil je natuurlijk ook weten in welk klimaat je precies terechtkomt. Portugal ligt namelijk niet aan de Middellandse Zee zoals de klimaten van Spanje en Frankrijk die we allemaal wel kennen. Portugal ligt aan de Atlantische Oceaan en dat heeft zo zijn effect op het klimaat van dit land. Maar wat is het klimaat in Portugal nu? Het Portugese klimaat in de schijnwerpers.

Het klimaat in Portugal regio per regio

Afhankelijk van de regio en van de tijd van het jaar dat je Portugal gaat bezoeken, kunnen we over het algemeen stellen dat dit Zuiderse land het hele jaar door heel wat zonneschijn kent en dat het de perfecte vakantiebestemming voor miljoenen toeristen vormt. Portugal heeft een zogenaamd mild maritiem klimaat met hete zomers en natte winters. Ondanks dat het volledig door de Atlantische Oceaan begrensd is in het westen, vormt het klimaat een mix van Atlantische, Continentale en Mediterrane invloeden.

Het klimaat in Portugal is ook afhankelijk van de hoogte en van de afstand tot de oceaan. In het bergachtige noorden zijn de omstandigheden net iets kouder en natter dan bijvoorbeeld in Lissabon, de Alentejo en de Algarve waar lange zomers met temperaturen tussen de 35 en 40 graden heel normaal zijn. De vochtigheid neemt ook af naarmate je meer naar het binnenland trekt. Het binnenland van Portugal kunnen we als mild en aangenaam omschrijven op gebied van vochtigheid.

Echt genieten

Portugal dat betekent natuurlijk ook het eiland Madeira en de eilandengroep de Azoren. Wat betreft het klimaat in Madeira kunnen we stellen dat er het hele jaar door een zeer aangenaam subtropisch klimaat heerst. De Azoren dan weer zijn de perfecte plek om in de warmere maanden te bezoeken aangezien de winters er winderig en nat kunnen zijn. Wil je eens lekker op vakantie? Boek dan bij AllinPortugal en kies uit de mooiste huizen en villa’s.