25 januari 2022

Wat is het verschil tussen huren en shortleasen? En wat is het beste voor jou?

2 min read

Je hebt voor een korte periode een auto nodig voor jouw bedrijf. Wat is dan beter: huren of shortleasen? En wat is shortleasen überhaupt? Lees hier wat het is en wat het meest geschikt is voor jou.

Wat is shortlease en hoelang is dit?

Het zit hem al in de naam, shortlease is leasing voor een korte periode. Deze leasecontracten lopen per maand en zijn na de eerste maand dagelijks opzegbaar. Bij deze shortlease zit veel meer bij de prijs inbegrepen dan bij het huren van een auto. Zo heb je maar liefst twee duizend vrije kilometers per maand. Ook ben je allrisk verzekerd en heb je 24/7 service voor pechhulp.

Wat is zakelijk huren?

Zakelijk huren kan voor een dag, een weekend of een week. Hoe langer je huurt, hoe meer vrije kilometers je in verhouding krijgt, daarna is het €0,15 per kilometer. Bij zakelijk huren kun je dus op de dag nauwkeurig bepalen hoe lang je de auto nodig hebt. Hierdoor maak je niet onnodig veel kosten. Toch beschik je niet over alle luxes van shortlease.

Wat zijn de voordelen van shortlease?

Wat is voor jou het meest geschikt? Daar kom je achter door af te wegen welke voordelen en eigenschappen het meeste betrekking hebben op jou en je bedrijf.

• Twijfel over welke auto het beste voor je is? Twijfel over merk, type of de keuze tussen elektrisch of fossiel gedreven? Dan is shortlease perfect om dit uit te vinden. Probeer om de maand of twee maanden een nieuwe auto en weeg af wat het beste is. Als je een keuze hebt gemaakt, kun je uiteindelijk een langetermijncontract afsluiten.

• Wanneer je als bedrijf afwisselend groeit of krimpt dan is shortlease een goede oplossing voor jou. Op deze manier is het mogelijk jouw wagenpark flexibel te houden en heb je nooit te veel of te weinig auto’s staan.

• Nieuwe werknemers met een proefperiode? Voordat je deze werknemers een vast contract aanbiedt is het ook handig een tijdelijk contract aan te gaan betreft leaseauto. Ook dit zorgt ervoor dat je niet te veel auto’s bij de onderneming hebt.

Wat zijn de voordelen van huren?

Huren is geschikt voor erg kortere periodes dit vertaalt zich in de volgende punten:

• Dagelijks opzegbaar en daarom nog flexibeler dan shortlease.

• Geschikt voor kleine klussen die een paar dagen of een paar weken duren.

In welke situatie is wat beter?

De conclusie is dat de beste oplossing afhankelijk is van je situatie. Heb je een auto voor korter dan een maand nodig, dan kun je het beste huren. Heb je het voor langer dan een maand nodig dan is shortlease voordeliger.Ben je er al uit wat handig is voor jou? Ga je ervoor om een auto te huren in Groningen of kies je voor shortlease in Heerenveen?