25 januari 2022

Wat te doen bij kikker overlast

2 min read
kikker overlast


Kikker overlast is een erg vervelend probleem waar je zeker mee te maken kan krijgen als je dichtbij water woont, of zelf water in de tuin hebt. Kikkers kunnen een echte plaag zijn en veel schade aanrichten aan je tuin. Het probleem is dat kikkers een beschermde diersoort zijn. Je mag ze dus niet vangen of schade toebrengen. Gelukkig zijn er ook manieren om kikkers, zonder schade, uit je tuin te houden.

kikker overlast

 Wat voor kikker?


Voordat we beginnen bij de tips om kikkers uit je tuin te houden is het eerst goed om te weten van welke soort kikkers je last hebt. Zijn het wel kikkers of zijn het padden? Kikkers en padden lijken namelijk erg op elkaar. Gelukkig zijn de tips voor kikkers en padden hetzelfde. Het is alleen wel makkelijk om te weten of je met een kikker of pad te maken hebt en met welke soort kikker of pad. Dit maakt het bestrijden een stukje eenvoudiger, omdat sommige manieren beter werken voor de een dan voor de ander.

 Zorg ervoor dat je tuin droog is


De beste tip om kikkers uit je tuin te houden is om je tuin droog te houden. Kikkers houden van vocht en water. Vooral stilstaand water, zoals een vijver zijn voor kikkers een heerlijke plek om te verblijven. Als je een waterbron in je tuin hebt zoals een vijver, maar ook een fontein of een vogelbadje kun je deze beter verwijderen. Wil je de waterbron toch houden? Dan kun je er het beste voor zorgen dat het water stroomt. Dit maakt het water minder aantrekkelijk voor kikkers.

 Zorg voor zo weinig mogelijk licht


Kikkers komen af op licht. Het is daarom verstandig om je buitenverlichting zo weinig mogelijk aan te houden en je tin zo donker mogelijk te houden. Dit maakt het een stuk minder aantrekkelijk voor kikkers om je tuin in te trekken. Kikkers komen op licht af, omdat vliegjes en andere insecten ook op licht afkomen. Licht zorgt er dus voor dat je een feestmal verzamelt waar kikkers van kunnen genieten. Door het licht uit te zetten zal je minder insecten aantrekken en dus ook minder kikkers.

Meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *