3 augustus 2021

Zaken om te regelen voor een uitvaart

2 min read

Wanneer er iemand komt te overlijden is dat een vervelende, verdrietige gebeurtenis. Zeker wanneer diegene nog jong was, of wanneer diegene gewoon erg dicht bij je stond. Het is dan extra confronterend om zaken voor de uitvaart te moeten regelen, maar helaas is dat in de meeste gevallen wel de realiteit. Om je een handje te helpen hebben we een aantal van die zaken voor je opgeschreven. Gebruik deze als geheugensteuntje om het iets makkelijker voor jezelf te maken. Lees dus vooral nog even door.

Je kleding

Bedenk alvast wat je aan gaat trekken en zorg ervoor dat dit schoon en gestreken is, of ga alvast op zoek naar het kledingstuk dat je nog nodig hebt en misschien zult moeten kopen. Last minute shoppen voor een begrafenis is namelijk ontzettend vervelend, dus je kunt dit maar beter meteen even oppakken.

Bloemen bestellen

Ook de bloemen die je ongetwijfeld mee wilt nemen naar de begrafenis zul je van tevoren moeten regelen. Opnieuw adviseren wij om dit zo snel mogelijk te doen. Je weet dan zeker dat je een mooie bos bloemen of een net bloemstuk hebt en dat deze tijdig binnen zal zijn. Neem hiervoor idealiter contact op met een uitvaartbloemist, die kan je dan goed helpen.

Voorbereiden op spreken

Wanneer de overledene erg dicht bij je stond is er een kans dat je wilt gaan spreken op de begrafenis. Ook hiervoor raden we je aan om je tijdig en goed voor te bereiden, omdat je dit echt niet op het laatste moment wilt gaan doen. Denk dus tijdig goed na over of je dit graag zou willen en wat je hier voor zult moeten doen!

Veel sterkte

We hopen dat dit lijstje met tips je een handje helpt en dat je de komende, moeilijke tijd iets gemakkelijker doorkomt. Veel sterkte!